Huurprijzen

De huurprijzen van de kamers, studio's en appartementen variŽren naargelang de ligging, komfort, grootte, uitgevoerde renovaties, edm.

Deze huurprijzen worden elk jaar opnieuw (ťťnjarige contracten) vastgesteld aan de hand van de evolutie van de prijzen van de kamer-, studio- en appartement-markt in Leuven.

Ook zullen personen welke reeds een kamer-studio-appartement huren, zelden de laatste (normaal hoogste) huurprijs moeten betalen, vermits de jaarlijkse huurprijsverhogingen voor de "blijvers" nooit zoveel bedragen als voor de nieuwkomers.

Aan de hand van het voorgaande kan U merken dat het zeer moeilijk is exacte huurprijzen weer te geven; toch kan dit worden weerhouden: 

      * de huurprijs voor de goedkoopste kamer bedraagt +/- 195 euro, voor de duurste +/- 355 euro

    * de huurprijs voor de goedkoopste studio bedraagt 335 euro, voor de duurste 520 euro;

    * de huurprijs voor het goedkoopste appartement bedraagt 560 euro, voor het duurste 970 euro (loft).

        (De voormelde huurprijzen zijn deze van de maand mei 2013)


Om jaarlijks te weten welke kamers-studio's vrij komen en tegen welke prijs, kan U de website van de KU Leuven Huisvestingsdienst contacteren, en dit vanaf +/- 01 juni: "Kotwijs": (
http://www.kuleuven.ac.be).

In de Oude Rondelaan, 88 te 3000 Leuven, worden ook gewone en duplexstudio's aangeboden voor een korte periode ("Temporary housing") en uiteraard ook langere periode.  Hier variŽert de huurprijs ngl de duur van de huurperiode, het aantal personen dat op de studio verblijft en de periode zelf (winter - zomer).