Tervuursestraat, 152 - 162

            

1. Ligging: de Tervuurse straat is één van de invalswegen naar en van Leuven centrum; het gebouw ligt op zeer korte afstand van de Tervuurse poort, dus ook op zeer korte afstand van de universitaire kliniek Gasthuisberg.
Recent werden enkele opfrissingswerken gerealiseerd; in de nabije toekomst zal de binnentuin en binnenkoer heraangelegd worden.

De site is ook gekend als  de Groefgang, dit is zelfs een officiële benaming van de stad Leuven, welke met een naamplaat boven de inkomdeur aan de straat hangt; deze site was vroeger een oud en doodlopend arbeiderssteegje, met kleine arbeiderswoningen, zoals er zo vele waren in Leuven. In de loop der tijden zijn deze steegjes bijna allemaal verdwenen: dit is één van de weinige die zijn overgebleven.

Momenteel  is de toegang privé en maakt dus geen deel meer uit van het openbaar domein; deze mag dus alleen gebruikt worden door de bewoners en hun bezoekers.

2. Inhoud: het gebouw bestaat uit twee delen: het hoofdgebouw aan de straatkant, bestaande uit 6 zeer ruime en komfortabele studio’s, geschikt voor 2 personen, en een tweede gebouw, haaks op het eerste, achteraan, bestaande uit 4 huisjes. Verder beschikt het geheel over een ruime koer, een fietsenberging, een berging voor het vuilnis en een grote tuin annex terras met tuinmeubelen, bbq en fruitbomen.

     Op het gelijkvloers van het hoofdgebouw bevinden zich twee grote studio’s, met inkom via de grote koer achteraan: aan de linkerkant een studio met aparte keuken en duplex slaapruimte (foto 1, foto 2, foto 3, foto 4), aan de rechterkant een studio met een aparte slaapkamer (foto 1, foto 2, foto 3, foto 4).

     Op de eerste verdieping van het hoofdgebouw: aan de linkerkant een studio (foto 1, foto 2, foto 3), aan de rechterkant een grote studio met een aparte slaapkamer (foto 1, foto 2, foto 3, foto 4).

     Op de tweede verdieping van het hoofdgebouw: aan de linker- en rechterkant: twee zeer grote duplex-studio’s met slaapruimte op duplex-niveau (Duplex 1: foto 1, foto 2, foto 3, foto 4, foto 5) - (Duplex 2: foto 1, foto 2, foto 3, foto 4, foto 5).

     In de achterbouw: 4 huisjes, met ingang uitgevend op de tuin: op de gelijkvloerse ruimte een aangename leefruimte met achteraan de keuken met eethoek; op de eerste verdieping een zeer ruime slaapkamer en badkamer met douche, wc en lavabo (foto 1, foto 2, foto 3, foto 4, foto 5, foto 6, foto 7, foto 8, foto 9)

3. Schets plattegrond (plan)

     Under construction.

4. Foto's: (Klik op de foto's om ze te vergroten)  
      Enkele voorbeelden van logies - Voor meer details: zie hierboven.

* Opmerking: om de huurprijs te weten, klik op "Prijs".